Luleå 20/7

Vaknade och fixade. Snackade med en som hade cyklat och en som bodde längre tid på campingen. Båda sade att väg 97 mot Harads var dålig. Jag skulle ta grusvägen på andra sidan älven. Gjorde det och det var ett helvete men ändå okej. Kom till Harads och började trampa asfalt mot Boden. Sen 20 km ifrån Boden så var det vägbygge eller något. Singel och singel. En riktig skithög till väg. Att Sverige har bra vägar och infrastruktur är ett skämt om man jämför med resten av Europa.

I Boden verkar det vara folkfest. Fullt med folk. Åt lunch. Följde sedan sverigeleden ett tag. Hade bestämt mig för Piteå igår men ändrade mig igen till Luleå. Det ska bli regn här i norr och jag pallar inte det mer.

Nu har jag cyklat både västra och östra Sverige och i mitten. Tvekar på att det kommer bli mer svensk cykling i framtiden. Man vet aldrig men tvek. E45an är vår bästa väg men den är bara en väg. Vädret är på sin höjd måttligt bra. Bilisterna kör okej om man är långt ifrån en stad. Ju närmare en stad eller by desto sämre. Vid dåligt väder kör de extremt nära.

  • 124 km
  • 2230 km totalt
  • 42 km/h
  • 6.59.36
  • 17.8 avg
Detta summerar väl dagen ganska bra. Blev av med två bananer denna sträcka. Lägg till motvind. Obs vilar, inte dragit omkull.