Sjön Piellojaure 18/7

Vaknade vanligt och gjorde mig i ordning. Inget regn under natt och lite halvt lagom kyligt under morgonen. Kom iväg strax innan nio. Köpte en liter cola på Coop i Sorsele och sedan var det raka vägen till Arvidsjaur som nog var enda stället på vägen.

Fikade några gånger och hade det allmänt trevligt. Hade lite lättare medvind idag och allt gick smidigt. För det mesta trevliga bilister och vägen var exceptionellt fin. Landskapet är om tidigare bara träd. Mycket trevligt.

Efter 85 km kom jag till Arvidsjaur klockan 14. Där blev det utspisning på sibylla med deras djurfria burgare. Hade kollat lite och sett att campingen framöver var stängd så från Arvidsjaur till Jokkmokk fanns det inte några affärer vad jag kunde se och inte heller något naturligt ställe att fylla vatten. Fick alltså bunkra upp lite på ICA. Köpte lite färdigrätter med bulgor och linser samt 3 kilo vatten. Totalt har jag nu 6 kilo vatten med mig. Jag drack inget av det på färden sen… Men hellre för mycket vatten än för lite.

Ett tag innan den nedlagda campingen hade jag börjat googla sovplatser. På ioverlander såg jag en fin plats vid en sjö. Den var ganska långt bort med det var en fin dag med fina vägar så det var bara att trampa på. Kom hit till sjön, satte tält och har tvagat mig i sjön samt ätit en påse bulgor med vad det nu är samt två nävar jordnötter. Sjön ligger invid E45:an men jag ligger en bit bort från den. Jag kan höra trafiken därifrån och de kan nog se mig om de anstränger sig. Annars bra och trevlig plats.

Har nog 75 km kvar till Jokkmokk imorgon och sen bär det sydost. Jokkmokk blir alltså en naturlig matplats imorgon innan någorlunda cykling mot syd. Jag hoppas också att de har något ställe där jag kan kolla in lite sameslöjd. Tänker att det faktiskt är söndag i Norrland och vet inte hur det är med sådant här.

Annars en väldigt ointressant dag för någon som tycker interaktion med människor är kul. Mötte två andra cyklister med någon mils mellanrum som var på tur. Som alltid vinkar man och spanar in cyklarna. De hade aluminium så Astrid blev förnärmad.

Dagens kiss. Liksom igår fyra stycken. Liksom igår inget speciellt med dem.

Dagens drick: 2 liter vatten och nog 2 liter diverse bubbeldricka.

Dagens djur! Lite gossiga renar på vägen och några tranor. Annars en helt steril skog.

Dagens siffror

  • Distans: 165.05 km
  • Totalt rullat: 1956.3 km
  • Maxfart: 54 km/h
  • Tid på rull: 8 timmar, 6 min, 54 sek
  • Medelfart: 20.3 km/h

Dagens bild

Ren på vägen
Norrländsk fördom igen. Tuffingar bränner gummi på parkeringen i Arvidsjaur. Fresh. Fan vad jag avskyr städer.
Justerar sadel
Nattläger