Vilhelmina 16/7

Sov bra. Var uppe till midnatt och tittade på himmel och moln. Det blev knappt mörkt. Lite men inte mycket. Vaknade vid fem och var vaken en halvtimme. Sen vaknade jag vid åtta. Oops. Det fick bli en slö dag idag med andra ord. Ca 126 km till Vilhelmina med en sänkning på ca 200 meter. Lite mer nedför idag än vanligt.

Begav mig runt 9.40 och föstawmpl var campingen i Saxnäs jag kanske skulle sovit på inatt. Fan vad segt det var. 30 km. Väldigt vackert med slingrande väg runt sjöar och skog. Men den sög i benen. Motvind var det såklart också. Men kom tillslut fram och där fanns en liten butik på orten där jag köpte en påse kanelsnäckor från skogaholm. Klockan var ganska mycket så det fick bli lunch tillsammans med en Portello, norrländsk dryck.

Efter Saxnäs kom nedförsbacke och sen ändrade dig vägen fram och tillbaka så ömsom med- och ömsom motvind. Hände inte så mycket annars idag. Mest skog, träd och asfalt. Mycket trevligt.

I ”byn” Stalon blev vildmarksvägen en till väg. Sagavägen. Vägen blev lite mindre och asfalten lite sämre. Men ändå cykelvänligt. Inte särskilt livlig trafik. Men en sak som är konstig är att jag har blivit omkörd av samma husbilar, motorcyklar, bilar och husvagnar säkert 20 gånger på två dagar. De kan köra om mig och sen en halvtimme senare så kör de om mig igen. Jag ser inte ens vart de ställer sig eller vad de sysslar med under tiden jag kör om dem. Inte direkt så jag kör om dem i farten. Sjukt konstigt. Om jag kunde husbil och husvagnsmärken från andra turer så kan jag nästan skilja modeller nu.

Som sagt, på västfronten intet nytt. Skog och väg. Tappade iofs två bananer som jag hade fäst på en väska. Åt upp den ena och spände fast den andra igen. Sen fem km senare så hade jag tappat även den. Nu inte 100 meter bak där jag orkade hämta den. Nu var den borta. Det var störigt.

Astrid tuffade på i godan ro och sen kom det regn helt plötsligt. På med kläderna och 20 minuter senare så var det över. Ca 17-18 grader idag med varierande vind. Blev påhejad av en dubbelomkörande husbil som stod parkerad. Tio minuter senare körde han om mig igen.

Dagens kiss! Tre kiss. Inget speciellt med dem. Tråkiga kissar. Mer framtvingat än nödvändigt. Speglade inte drickandet då jag svettades mer iom liite sol.

Dagens drick! Ca 2 liter vatten och 1 liter kolsyredryck.

Dagens djur: Blåhakar i mängder vad jag kunde se. Inga vilda däggdjur med väl söta tama sådana. Många klövdjur i hagar. Nog inga hästar. På tal om djur så har jag börjat klia på alla bett nu. Trodde inte jag blivit så biten men det har jag tydligen blivit.

Dagens siffror:

  • Distans: 124.81 km
  • Totalt rullat: 1647.1 km
  • Maxfart: 48.5 km/h
  • Tid på rull: 6 timmar 11 minuter 45 sek
  • Medelfart: 20.1 km/h