Ångesta 12/7

Det var inte alls så kallt som det skulle bli tror jag. Prognos sade 3 men jag tror banne mig det var uppemot 4 grader inatt. Raggsockarna höll måttet och jag sov som en stock. Hade också långkalsonger, t-shirt och varm långarmad tröja. Liksom alla dagar denna turen.

Fick torka tält så gott det gick imorse då det var fin sol ute. Gjorde mig redo och hade shorts och skjorta på mig iom solen och att jag hade stora backar att klättra under förmiddagen. Regnkläder packades för snabb tillgänglighet.

Första backen kom och var skyltad 9%. Den var kul att köra. Såg turens första ren i backen. När jag kom upp var klockan 09.50 och ICA öppnade 10. Bra paus för att torka upp svett iom att det skulle bli nedför innan nästa backe. De hade ingen baguette där så köpte en cola. Begav mig sedan vidare i svakt nedlut. Vid vägrenen siktas tre renar som lojt betar. En av dem lallar sedan över vägen fram och tillbaka. Jag och en bil står snällt och tittar på. Kul!

Sen blir det lite nedför och så innan nästa backe kommer. Den är vid Klövsjö. Det är enigt dem själva Sveriges vackraste by. Jag vet tyvärr inte om jag håller med. Men jag klättrar i alla fall deras vackra backe. På toppen blir det att markera revir och en liten singoallafika. Vid nedstigning kommer jag upp i 60 km/h. Det hade lätt blivit mer om inte tre störiga bilar körde om mig så jag fik sidodrag samtidigt som jag hade tårar i ögonen av fartvinden som täckte min syn. Bilister alltså, så jävla fjantiga.

Kom till en liten platå där jag spanade ut lite över landskapet. Kunde konstatera att det regnade kraftigt nedanför. Satte regnkläder på mig och började trampa. Detta var ca 50 km in på dagen. Sen regnade det. Jävlar vad det regnade. Kallt var det också. Inget mysigt litet sommarregn utan det var så kallt att det kändes i benen i kroppen. Inte en uns var torrt och sen var det lite uppehåll fem-tio minuter för att sedan vräka ner igen. Så höll det på hela dagen fram till campingen. Här passade jag på att slå upp tältet i ett längre uppehåll. Sen blev det två timmars intensivt regn efter det.

Det fick bli en lite kortare dag idag som jag skrev tidigare pga klättringen som tog tid och kraft samt att Östersund ligger framför mig. Aja baja inte cykla stora städer som avslut på dagen!

Jag hoppas det blir mindre regn framöver för annars skiter jag i detta. Kyla gör inte så mycket men kyla och regn tillsammans är fan nedslående. Det är kanske svårt för er bilister att förstå men så är det. Idag hade jag ganska bra värme, ca 13 grader tror jag en skylt visade. Gosigt…

Blir inte mer än så för mina händer är fnöskigt torra efter all regn och alla mina kläder luktar ensilage och allt är fuktigt. Men förhoppningsvis ska det bli torrare i veckan som kommer. Har ändå varit kul cykling idag. Fick se lite vad jag tror är ett kalfjäll. Med snö på avstånd och alla annan utsikt var vacker.

Dagens kiss. Kontorsfärgad och intetsägande.

Dagens drick. Runt 1.5 liter vatten och kanske en halv liter brus.

Dagens djur: Bara de fina renarna. Fint med olika täckning på pälsen. Mäktiga horn och vackra ansikten.

Dagens siffror:

  • Distans: 104.95 km
  • Totalt rullat: 1144.5 km
  • Maxfart: 60 km/h
  • Tid på rull: 5 timmar 35 minuter 9 sekunder
  • Medelfart: 18.7 km/h

Dagens bild

Vaaaa regn?!